Sunday, 28 August 2011

selamat hari raye uolss!

Assalamualaikum.


"da siap kemas rumah. untung awak dapat pakwe yang rajin lagi hensem lagi baik lagi pandai macam saya."


oke fine! tak payah perli saya lebat sangat la incik gula hati. da memang fitrah saya sebagai manusia tak berapa rajin kemas rumah nak sambut raya. orang bagi salam tercongok kat depan tangga baru aku sibuk nak sapu sampah, pasang langsir, susun kuih, bakar lemang, masak rendang, basuh dinding, lap tingkap, sental mangkuk jamban bla bla bla dah cukop.


tahun ni feeling nak raye tu tak sampai sangat.baju raye aku ade 4 pasang kau tahu? kan aku dah cakap aku tak ade feeling nak raye sangat tahun ni. pakai baju cantik cantik, mekap lapan inci, heels 3 inci jangan lupe. da siap? jom lepak depan tv sambil tangan seluk balang tart nenas.


semua besekut raye mak aku beli. untung la aku. tak payah tahan mata terkatup gune pencungkil gigi tolong tabur walnut atas almond london. ketupat palas, rendang daging mak aku yang kick bau dari jauh pon dah meleleh leleh air liur tu wajib la ade. baru amerikaaaa duduk depan tv rendang satu periuk jadi santapan untok sarapan, lunch, dinner dan supper. begituu lah.


sedih sebab raye pertama tahun ni femili aku tak cukop korum macam 2 tahun lepas. kalau 2 tahun lepas, abang aku yang sulong tak dapat cuti mase hari raya pertama. tahun ni, abang aku yang no 2 plak yang takde. *lap ingus. takpe takpe. nanti aku simpan serdak tart nenas untok kau k. duit raya 5 ribu jangan lupa.




di kesempatan ini, aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kat kauorang pembaca pembaca blog kami ni. sape sape yang rase aku ade terkurang ajar, terkesat bahasa, aku mintak maaf banyak banyak. ikhlas ni. nanti aku pos mercun bola.



dari nisa, azly, dan anak anak.


*puihh.


bye!






heyy chanthekk ! tak komen , langgar tiang ;pp

14 scientists in lab:

AesyaZealous on 28 August 2011 at 14:27 said...

slmt ari rayeee

chenthagila on 28 August 2011 at 14:35 said...

@AesyaZealous :)

Nafisah Ruslan on 28 August 2011 at 16:26 said...

sedapnya ketupat palas.. selalu time raya je dapat jumpa ketupat macam ni T_T

selamat hari raya untuk anda sekeluarga :)

chenthagila on 28 August 2011 at 16:53 said...

@Nafisah Ruslan :)

Nana (phoged) on 29 August 2011 at 06:37 said...

amboi g2 rayanya?
jgn seluk sgt balang tue..
x ckp utk tetamu nnt

chenthagila on 29 August 2011 at 06:40 said...

@Nana (phoged) ehh tetamu mmg kena bawak kuih dari rumah siap siap. keh3

Mya on 29 August 2011 at 08:46 said...

comel sgt kad! salam raya =)

chenthagila on 29 August 2011 at 11:23 said...

@Mya masehh mya. hehe :)

nur adilah on 29 August 2011 at 14:29 said...

selamat hari raya ^^

chenthagila on 29 August 2011 at 14:35 said...

@nur adilah :)

Lieyda on 29 August 2011 at 16:49 said...

slmt hari rya. maaf zhir batin :)

chenthagila on 29 August 2011 at 17:46 said...

@Lieyda :)

amna on 1 September 2011 at 01:56 said...

selamat hari raya :)
raya2 juga, kesihatan n keselamatn kena jaga. jangan main mercun bola ^^

chenthagila on 1 September 2011 at 07:02 said...

@amna :)