Friday, 1 July 2011

DISKRIMINASI MENJATUHKAN AKU!!!

Dah lame tak pergi jalan2 dgn cik nisa,aku akhirnya mengambil keputusan untuk pergi ke Midvalley untuk beli barang sikit...huhu

Lepas keluar dari lab, aku terus ajak cik nisa keluar. Malas nak naik bilik letak beg, terpaksa bawa je la beg tu ke Mid. Sampai je Mid,terus cari care4 untuk beli barang.

Kisah bermula bila saje aku sampai kat pintu masuk. Guard tahan dan ikat zip beg aku dgn tali kabel putih (kat rumah aku banyak..huhu). Nak tak nak kena je la ikut walaupun hati panas. Yelah,tak pernah2 kena,tiba2 pulak haritu kena loteri..huhu

Yang panasnye skrg, bila aku masuk je care4,,aku jumpa 3-4 org perempuan yg juga bawa beg tapi beg mereka tak diikat dgn tali tersebut! Takkan kau ikat beg lelaki je? Diskriminasi tu wei. Then,bila jalan2 lagi dalam care4, terserempak pula dgn chinese guy yg bawa beg dan tak berikat. Okeh!kau memang nak kena bahan. Sewel punye Guard.

Keluar je care4, aku terus jumpa guard tu."apasal kau ikat beg aku sorang je?" jawabnye yg cuba cover line panas"mane ade2. semua beg kena ikat"

kalau budak tadika boleh la kau temberang,da la ikat beg aku dan buat aku nampak macam pencuri je. lain kali pikir baik2 hati dan perasaan org,,main nilai membabi buta macam tu je,da tahu diri tu pendatang,buatla cara pendatang,,hormat sikit tuan rumah..huh!

moral: don't judge a book by its cover (ada kena mengena ke ayat ni dgn situasi aku?..huhu)



heyy chanthekk ! tak komen , langgar tiang ;pp

0 scientists in lab: